Главная
Бытовая техника
Компьютеры периферия
Телефоны и аксессуары
Мебель
Инструменты
Товары для детей
Туризм спорт отдых
Авто-техника
Бытовая химия
Видеонаблюдение и охрана
Сейфы
Menu
search
napysaty
vhid
oбрані
kart

Не свій серед чужих, не чужий серед своїх


21:49, 26 лютого 2016

Все очевиднішим вкотре постає питання фактичної двомовності громадян України. Я завжди вбачав в мовному питанні величезну небезпеку, яку залюбки щоразу і навіть в новітній історії використовують вороги України. Як внутрішні, так і зовнішні. Тепер спробую пояснити чому. Вибачте за кількість літер, але менше не можна.


Російськомовний...


1. Є носієм чужої мови. 
Аргументи російськомовного:

- Єто мой родной язьік.

Відповідь українця:
Рідною мовою українців була, є і завжди буде саме українська. І в Донецьку, і в Харкові, і в Дніпрі... На початку 20-го століття українська мова була панівною навіть на Кубані. 


ЇЇ весь час знищували голодоморами, депортаціями, таборами, через вбивства українських митців та політичних діячів, лідерів нації і провідників. Як то перевірити? - Спитайте в своїх батьків та літніх людей, що жили в Україні та мали українських пращурів - яка мова була їм рідною. Спитайте в себе: чому літні люди зазвичай спілкуються українською чи принаймні суржиком? Спитайте в себе: а чому в селах переважає українська мова? І чи не село є хранителем нашої культури, мови. Якщо у вас відібрали ваше, рідне - то яким чином насаджене насильством може бути рідним після наруги над своїм? Можливо, з точки зору свого дитинства та юності, з урахуванням російськомовного середовища вам дійсно здається що той язьік рідний. Але якщо подивитись на це більш глибоко, з позиції історичної справедливості?


2. Є носієм чужої культури.
Аргументи російськомовного:

- Я прінадлєжу и отождествляю себя с великой россійской культурой. Пушкін, Лєрмонтов, Достоєвскій...

(до речі, дозвольте невеличкий екскурс в минуле)


Відповідь українця:
Ото ж бо й воно! Ви є носієм культури, але ж не нашої! Справжні українці шанують і високо цінують культуру інших народів, та насамперед пишаються своєю великою історією та тими людьми і митцями, що залишили спадщину в культурі не тільки українській, а й світовій. Нам є чим пишатися!


3. Не створює потужний суспільний запит на все українське.
Аргументи російськомовного:

- Я прівьік, мне удобно...

Відповідь українця:
Не користується українською мовою в інтернеті. Робить запити в пошукових системах російською. В соцмережах поширює все та пише російською мовою. Раз не пише українською - то зазвичай не приєднується до україномовних спільнот - бо вважає їх чужими, а приєднується до спільнот російських. "Розуму" набирається саме в них. Можливо, не купує українські книжки, журнали. Можливо, не дивиться українські телевізійні канали. Можливо, не ходить в українські (україномовні) театри. Можливо, не слухає українську музику. Все перелічене, звісно, на підсвідомому рівні випливає з того, що вибір завжди йде на користь більш близької мови.
Наслідки: 
Не допомагає розвиватись україномовним сайтам. Більшість українських сайтів - російськомовні як взагалі, так і за замовчанням. Соцмережі захламлені російськомовними повідомленнями та світлинами. Пошукові системи, незалежно від мови запиту і примусових налаштувань, видають майже все російською в першу чергу (Боже, яка ганьба і сором! Нашу мову навіть в інтернеті пошукові системи принизили). Знайти журнал українською - це фантастика. Українські театри в російськомовних містах в страшному занепаді (взимку навіть опалювати приміщення нормально не в змозі), зали напівпорожні. З музикою - на радіо скрізь російська попса та шансон, по телебаченню те ж саме. Україномовні пісні і виконавці - великий дефіцит.


4. Виховує собі подібних. Його діти - такі ж російськомовні і українську мову чують хіба по телевізору та може в школі на уроках.
Аргументи російськомовного:

Я вьірос в русскоязьічной срєдє и почему должен что-то менять?

Відповідь українця:
Ото ж бо й воно! Окрім того, що ваша позиція шкідлива та небезпечна для України, ви ще й дітей своїх виховуєте в такому ж дусі... І дійсно, вони матимуть повне право казати: русскій язьік мне родной, вєдь моя мама и мой папа разговаривалі на ньом.

5. Розколює Україну за мовною ознакою.
Аргументи російськомовного:

- Да ну бросьтє, какая разніца на каком язьіке разговариваешь. 

Відповідь українця:
Мовне питання завжди використовувалось політтехнологами московії для розколу українців. В основі тут лежить закладене на рівні підсвідомості будь-якої людини: "Я чую чужу мову, це чужий!". Будь-який діалог в контексті з'ясування істини навіть між фактично друзями (але різномовними) може закінчитись висловами та взаємними образами з обох боків: "фашисти, нацики, Гаага за вами плаче". Все це ми впродовж життя неодноразово бачили на власні очі, то ж не кажіть що то неправда. Весь час і особливо зараз жителів сходу та Крим лякали фашистами-бандерівцями, які вбивають хлопчиків без трусиків за російську мову, чи не так?

6. Вважає себе російськомовним патріотом України.
Аргументи російськомовного:

- Главное чтобьі чєловєк бьіл хороший и патріот!

Відповідь українця:

Вікіпедія
Патріоти́зм (грец. πατριώτης — патріот) — сукупність емоційної прив'язаності до Батьківщини, яка визначає особу як громадянина. Містить кілька етнічних, культурних, політичних та історичних аспектів. Включає в себе кілька понять тісно пов'язаних з націоналізмом.

Патріотизм передбачає гордість за матеріальні і духовні досягнення свого народу, своєї Батьківщини, бажання збереження її характерних особливостей, її культурного надбання та захист інтересів своєї громади, народу в цілому.

Історичне джерело патріотизму — це формування прив'язаності до релігії в традиціях своїх предків, землі свого народження, рідної мови, народних традицій та культури.

Філософи та політологи визначають патріотизм як суспільний і моральний принцип, який характеризує ставлення людей до своєї країни та проявляється у певному способі дій і складному комплексі суспільних почуттів, що узагальнено називається любов'ю до своєї батьківщини. Це одне з найглибших почуттів, яке закріплювалося століттями та тисячоліттями розвитку відокремлених етносів. Це соціально-політичне явище, якому притаманні природні витоки, власна внутрішня структура, що в процесі суспільного розвитку наповнювалася різним соціальним, національним і класовим змістом.

Соціальні психологи визначають патріотизм як певне моральне ставлення й оцінку особистістю елементів батьківщини. У конкретно-історичному розгляді, з'явившись внаслідок розвитку людського суспільства, соціально-моральне, у своїй основі, патріотичне почуття набувається особистістю не лише через біологічну спадковість, а неодмінно під впливом соціального середовища, виховання (соціалізації) у широкому розумінні слова.


7. Не свій серед чужих, не чужий серед своїх.
Хто ти, людина з нав'язаною чужою мовою? Чий ти? 

8. Створює потенційну небезпеку з точки зору агресії росії.


Вчіть мову, використовуйте мову, любіть Україну в собі а не себе в Україні!
Автор матеріалу:


Пов`язана стаття: Конституційний ОБОВ'ЯЗОК кожного громадянина України. Несподівано?




Безліч товарів за найнижчими цінами. Знайдеться все!



Заробляй на поширеннях! Як?


Написати нову статтю  

© Интернет магазин laguna.ua, 2003-2022
Код партнёра магазина Лагуна:

Пароль:

Регистрация
ico_x
Спросите у того, кто порекомендовал наш магазин. У него есть промо-код, после ввода которого вы получите скидку.


×
Внимательно прочитайте!
  • Находимся в г.Днипро
  • Работаем под заказ
  • Цены актуальны
  • Если есть цена товар доступный
  • Работаем с частичной предоплатой
  • Наши гарантии
telefon(067)561 12 02 telefon(050)481 54 23
tl(067)561 12 02 vb(067)561 12 02
yarovoy-m@laguna.ua

  • Винница
    Винницкая обл.
  • Днипро
    Днепропетровская обл.
  • Житомир
    Житомирская обл.
  • Запорожье
    Запорожская обл.
  • Ивано-Франковск
    Ивано-Франковская обл.
  • Киев
    Киевская обл.
  • Кропивницкий
    Кировоградская обл.
  • Луцк
    Волынская обл.
  • Львов
    Львовская обл.
  • Мариуполь
    Донецкая обл.
  • Николаев
    Николаевская обл.
  • Одесса
    Одесская обл.
  • Полтава
    Полтавская обл.
  • Ровно
    Ровенская обл.
  • Сумы
    Сумская обл.
  • Тернополь
    Тернопольская обл.
  • Ужгород
    Закарпатская обл.
  • Харьков
    Харьковская обл.
  • Херсон
    Херсонская обл.
  • Хмельницкий
    Хмельницкая обл.
  • Черкассы
    Черкасская обл.
  • Чернигов
    Черниговская обл.
  • Черновцы
    Черновицкая обл.



  • Перейти на основний сайт