Економічна, екологічна та енергонезалежна стаціонарна плита, що зігріє будинок в холод або слугуватиме літньою кухнею коли тепло
13:45, 28 липня 2018
Чи ефективно ми використовуємо ті можливості та ту енергію, які є просто навколо нас? Це питання стає дедалі актуальнішим...
Власники приватних будинків, дач чи баз відпочинку точно знають про те, що в них є принаймні 4 очевидні проблеми:
1. Як ефективно, швидко та економічно обігріти приміщення в опалювальний сезон? Як встановити систему опалення з найменшими витратами? Як прогрівати холодний дачний будинок в періоди непостійних відвідувань?
2. Яким чином приготувати їжу, консервувати чи гнати самогон влітку чи взимку?
3. Куди подіти побутові відходи? Те сміття, що накопичується щоразу, коли ми робимо будь-які покупки продуктів, чи техніки чи ще чогось? І якщо органічні відходи можна викинути в компостну яму і отримати згодом якісне добриво, то неорганічні - геть інша справа. Зазвичай це у різний спосіб вивозиться на сміттєзвалище і, безумовно, коштує якихось грошей за вивіз та утилізацію.
4. Куди подіти відходи від обрізки дерев, скажімо після наведення ладу в своєму саду?
Чудовою комплексною відповіддю на всі 4 питання є пропонована конструкція, що в залежності від сезону (літній/опалювальний) застосовується в приміщенні або на дворі, адже є переносною:
Використання "Паляра" в приміщенні з метою приготування їжі та одночасно ефективного, економного та швидкого обігріву:
Моменти, що просто зачаровують, чим не камін?
Розпал "Паляра":
Очищення "Паляра" після попереднього періоду роботи:
Використання "Паляра" на дворі в літній період, коли обігрів приміщення не потрібен і є зайвим (для цього "Паляр" переноситься на двір під навіс):
Економічна, екологічна стаціонарна енергонезалежна плита, що забезпечить власникові можливість приготування будь-яких страв (супи, узвари, борщі, смаження, консервація, шашлики). В якості палива використовується все, що безпечно горить (дрова, обрізки, папір, побутові відходи (пластмаси)). Видобуток безкоштовної теплової енергії для приготування їжі і утилізація сміття одночасно!Основний принцип дії: масивна металева плита з довжиною залежно від моделі, що дозволить комфортно розмістити, в залежності від моделі, до 7-ми посудин (пательні, каструлі, великі "виварки" для консервації) нагрівається до температур, що дозволяють швидко смажити чи кип'ятити - внаслідок спалювання палива в камері згоряння та передачі вивільненої теплової енергії "Паляру" і безпосередньо на варильну плиту.
Конструкція "Паляра" виконується з металу необхідних для тривалої багаторічної роботи товщин та теплоїзолюючих жаростійких шамотних матеріалів і має масу 110-170 кг (в залежності від моделі), внаслідок чого присутня деяка інерційність. Відтак, для початку комфортного приготування їжі потрібно розжарити "Паляр" спалюванням однієї порції закладеного сухого палива (одна повна закладка камери згоряння). Після отримання відповідних навичок, цей процес займатиме не більше 15-20 хвилин вашого часу, після чого плита розігріта і готова до тривалої безперервної експлуатації.
В процесі приготування їжі, в залежності від стадії, за необхідності, ви зможете регулювати потужність, що підводиться до посуду двома методами: 1. Пересуванням посуду вздовж плити (на плиті є "зони" з більшою чи меншою потужністю: найбільше потужності - в центральній частині плити; найменше - на початку або в кінці). 2. Зменшенням чи збільшенням кількості палива, що горить в камері згоряння.
Інерційність і масивність "Паляра" забезпечить довгий процес кипіння чи смаження на залишках палива навіть вже без відкритого горіння (на розпечених вуглинках).
На світлині кипить вода в 20-літровій кастрюлі:
На залишках палива (фактично розпечених вуглинках) ви завжди зможете дуже швидко приготувати традиційний шашлик (приладдя для підтримки 3-х великих шампурів входить в базову комплектацію "Паляра", як і інструмент для чищення попелу та шарудіння дров). Чи може бажаєте приготувати неперевершений за своїми смаковими якостями шашлик з будь-якого м'яса за новою технологією?
Термін служби пристрою, не менше: 15 років за умов надійного захисту від атмосферних опадів.
Рекомендації з встановлення "Паляра":
1. У випадку встановлення "Паляра" в приміщенні, перевірити чи є достатньою
тяга димохода (щоби продукти згоряння не потрапляли в приміщення через
вікно завантаження палива). Тяга димохода регулюється природнім способом
- висотою димової труби. У випадку інсталяції пристрою в приміщенні
рекомендується загальна висота димової труби не менше 5-ти метрів. 2. Попередньо виставити на визначеному місці підставку "Паляра" з будівельним рівнем або використовуючи великий посуд з водою за допомогою регульованих ніжок плиту в рівень горизонту.
3. Встановити "Паляр" на підставку, перевірити рівень і за необхідності провести остаточне регулювання.
4. Під'єднати димову трубу. Розпалити "Паляр" і почати користування.
5. У випадку встановлення на дворі, розмістити "Паляр" під навісом, що забезпечить комфортне приготування
їжі в будь-яку погоду (надійний захист від дощу, снігу чи граду).
Атмосферні опади, що потраплятимуть на пристрій, негативно впливатимуть
на антикорозійну стійкість металу в довгостроковій перспективі! Димову трубу вивести над навісом або за ним. Рекомендована висота димової труби на дворі не менше 3-х метрів від землі.
Паляр має додаткові опції: 1. Тримач-підставка з регульованою висотою ніжок (замовляється окремо!) 2. Шашлично-барбекюшний модуль (замовляється окремо!)
Придбати цей чудовий багатофункціональний пристрій вітчизняного українського виробництва можна тут: