Важлива підказка для виборців, що мають бажання максимально ефективно скористатись правом свого голосу.

Процедура підрахунку голосів відбуватиметься наступним чином: якщо ви завітали на виборчу дільницю і отримали свій бюлетень для голосування, ви стали учасником виборів. Відповідно, всі хто вчинив так само, є учасниками виборів і під час підрахунку голосів після 20:00 буде встановлена загальна кількість учасників виборів (виборців).

Припустимо, загальна кількість виборців у другому турі становитиме 15 млн.

В виборах (якщо один з кандидатів не зніметься до початку голосування і про це не буде відповідного рішення центральної виборчої комісії (ЦВК), за чим послідує коригування бланків бюлетнів в дільничних виборчих комісіях (ДВК): проставлення навпроти кандидата що вибув, штампу "Вибув") братимуть участь два кандидати в президенти.

Припустимо, за першого кандидата, якого ми умовно позначимо літерами "Кл", проголосують 10 млн виборців, а за другого кандидата якого ми умовно позначимо літерами "Мр" проголосують 3,5 млн виборців. 

І ще 1,5 млн виборців, які не мають жодного бажання обирати когось з них, або свідомо (чи несвідомо) зіпсують свої бюлетні, проставивши будь-які позначки навпроти обох кандидатів, або навпаки не будуть робити жодних графічних позначок, залишивши бюлетень порожнім.

В такому випадку голоси розподіляться наступним чином:

15 млн - загальна кількість виборців
10/15=0,67 ---} 67% за кандидата "Кл"
3,5/15=0,23 ---} 23% за кандидата "Мр"
1,5/15=0,10 ---} 10% бюлетнів будуть визнані недійсними

Чи можна за таких обставин, користуючись своїм особистим правом голосу, якимось чином вплинути на результати голосування, змінивши зрештою ці цифри? Абсолютні цифри змінити жодним чином не можна, оскільки передвиборча кампанія закінчилась і люди вже визначились з своїм вибором. АЛЕ що ж стосовно відносних цифр??? Якщо вам в цьому місці стало цікаво, уважно читайте далі...

Припустимо, ця стаття стала цікавою для кількох мільйонів свідомих, принципових але разом з тим хитрих і підступних, винахідливих виборців, які після її прочитання скористаються своїм невід'ємним правом розповсюдження цікавої і важливої інформації по всіх каналах, в тому числі з використанням соцмереж. І три млн з них зрештою вирішать все ж таки завітати на виборчу дільницю для зміни остаточних результатів. Проведемо тепер новий розрахунок:

18 млн - загальна кількість виборців (15+3хитрих і підступних)
10/18=0,55 ---} 55% за кандидата "Кл"
3,5/18=0,19 ---} 20% за кандидата "Мр"
4,5/18=0,25 ---} 25% бюлетнів будуть визнані недійсними

Як ми бачимо з цього прикладу, нам вдалося суттєво вплинути на остаточний цифровий результат, знизивши відносний (55 проти 67%) відсоток. Так, це не вплинуло на беззаперечний факт обрання кандидата "Кл", не вплинуло на його абсолютний результат, але тепер і в майбутньому суттєво впливатиме на поведінку уявного (віртуального) кандидата "Кл" і уявної (віртуальної) партії кандидата "Кл", яка готуватиметься до парламентських виборів, а також на поведінку ВСІХ українських виборців, саме через психологічний тиск, враховуючи остаточні цифрові результати.

Залишається лише додати для хитрих і підступних, що в разі якщо на цих виборах у вас немає свого достойного кандидата чи кандидатки, ви можете прямо на виборчому бюлетені зробити відповідні помітки як навпроти обох кандидатів (наприклад з розгорнутими морально-психологічними характеристиками цих кандидатів) так і поза межами виборчих комірок, вписавши свою кандидатку чи кандидата і відповідну символіку своєї партії. Це дасть чудову можливість під час безпосереднього підрахунку голосів членами дільничних виборчих комісій а також наглядачами і спостерігачами, колективно і з неперевершеним відчуттям гумору оцінити всім цим десяткам освічених людей ваші ініціативи, змусити їх відверто сміятись, підвищити настрій втомлених людей і закласти необхідне, важливе підґрунтя на наступні парламентські вибори вже завтра! Обов'язково вони зрештою про це напишуть в соцмережах ЗМІ, не сумнівайтесь!

Слава Україні!

Автор: Віктор Яровий, підписуйтесь та завітайте на головну сторінку цього сайту, тут є дещо цікаве!