Блокування інтернет-тролів є надзвичайно важливим і дієвим способом боротьби з внутрішніми та зовнішніми ворогами України. 

 
Чому необхідно в обов'язковому порядку вдаватись саме до повного блокування?
 
Справа в тому, що за своєю суттю інтернет-тролінг направлений на деструктив, руйнування, псування відносин між людьми. Завдання тролінгу - внести розбрат між прихильниками однієї позиції (політичної, економічної, культурної тощо...). І треба визнати, тролі різної ступені кваліфікації (він невисокого до найвищого) з цим завданням справляються непогано.
 
Розпізнати троля - завдання зазвичай нескладне. Основні ознаки, що можуть вказувати на приналежність до тролів: відсутність активності в соцмережі (в стрічці практично нема повідомлень чи їх кількість підозріло замала, скажімо 1-2) + відсутність фотографії людини (натомість котики, конячки, песики, якісь мультяшні персонажі тощо...). Треба зауважити, що ці дві ознаки в справжнього троля присутні одночасно - тобто лише зображення котика замість людського обличчя не є достатньою ознакою троля. Слушне питання: а чому люди ставлять котиків замість облич? Тут є кілька пояснень: 1. У зв'язку з фактичною війною українці в окупації пишуть під псевдо, і правильно роблять. 2. Деякі люди, можливо соромляться свого обличчя з якихось причин.
 
Ще одним надійним способом розпізнати заробітчанина є його манера поведінки. Більшість тролів початкового рівня вкидають всього лише малозмістовне провокативне повідомлення. Найліпше цей процес можна побачити під час обговорень якихось суспільно-важливих тем, скажімо політичних. Справа в тому, що саме армія політичних інтернет-тролів є найчисленнішою - це не просто сотні, а подекуди тисячі персонажів мережі (за якими стоять цілі організації, розташовані як в росії, так і в Україні). Ця армія щедро фінансується своїми патронами, відтак за кожне повідомлення троль отримує кошти. В уьому випадку завдання троля просте: зробити "вкид". Далі йому нецікаво, тому що своє він вже відробив - і читачі коментарів побачать необхідну "реакцію спільноти".
 
Найкращим подразником в Україні і індикатором роботи тролів є Юлія Тимошенко. Саме під кожним повідомленням, в якому згадано Тимошенко, можна побачити купу такого беззмістовного лайна. Автор цієї статті впевнений, що ви неодноразово бачили оці дописи (вибачте за не зовсім літературну мову, але ж як воно є, то так і пишу):
 
- сучка
- тварь
- воровка
- хіхікала з путіним
- газ по 550 долларов
- лазаренковская подстилка
 
В принципі, цей список можна було б суттєво продовжити, та нема бажання засмічувати цим дешевим лайном зміст статті. Отож, після кількох десятків таких "змістовних повідомлень" в читача має складатись враження, що об'єкт обговорення (в цьому випадку) дійсно виглядає в очах інтернет-спільноти суцільним неперевершеним лихом. Ну а як же інакше - дивіться, про це ж пишуть десятки (і навіть сотні!) "різних" "розумних" людей! 
 
Технології очорнення людини КГБ (ФСБ) відпрацьовувались десятиріччями, і саме тому вони, на превеликий жаль, дійсно працюють. Працюють настільки потужно, що люди втрачають віру в людину, політика, партію, суспільство... Цей процес є надзвичайно руйнівним, деструктивним, небезпечним! Неважливо кого очорнюють - чи то Олега Тягнибока, чи Ірину Фаріон, чи Анатолія Гриценка, чи Міхаєла Саакашвілі... Чи їх партії, а може щось інше. Інтернет-заробітчанам щедро платять за виконану роботу і саме тому запам'ятайте назавжди що треба робити в обов'язковому порядку:

БЕЗЖАЛЬНО ЯКНАЙШВИДШЕ БЛОКУВАТИ ВСІХ ІНТЕРНЕТ - ТРОЛІВ
 
навіть якщо вони у вас в "друзях", скільки б їх не було! Їх може бути дійсно багато (в моєму випадку я нарахував вже близько 300-т персонажів за пару тижнів), але їх кількість точно обмежена!
 
В цьому випадку ваша тема залишається чистою, без лайна та бруду, у реальних людей залишається реальна можливість до дискусії - а саме це і є завданням соціального спілкування, і що не менш важливо, інтенет-троль, ця падлюка, залишається абсолютно без заробітку!
 
Послідовність дій (не переплутайте!):
 
1. Відчиняємо у новому вікні профіль троля
2. Повертаємось до вікна з темою обговорень, уважно видаляємо всі його "змістовні повідомлення"
3. Повертаємось до п.1 і тиснемо: "..." - заблокувати - підтвердити - перекине на сторінку блокованих казкових персонажів.
 
Після блокування ця потвора-троляка вже ніколи не напише нічого ні в вашій стрічці, ні в вашій темі, ні в вашому коментарі-повідомленні, ні вам особисто.
 
До виконання обов'язкове! Слава Україні!