Політика компанії Viber не дозволяє простим смертним створювати активні гіперпосилання, відповідно технічної можливості зробити все "простим клацанням в один, та навіть кілька кліків", нема. Єдиним способом потрапити до будь-якого бота Viber без сторонньої допомоги (коли ваш знайомий з встановленим у себе Viber надішле вам пропозицію долучитися до якогось бота Viber, до якого він сам якимось чином вже долучився) є сканування QR-коду програмою розпізнавання QR-кодів (до речі, сам Viber має цю вбудовану функцію: правий нижній кут смартфона "Додатково", потім правий верхній кут - натиснути на маленьку піктограмку QR - кодів і навести камеру смартфона сюди, на зображення QR - коду: ?).

 

Тому, проскануйте будь ласка цей код смартфоном, сканером QR, після визначення коду натисніть "Повідомлення" - і почніть спілкування з чат-ботом:
 
 
Але що робити тоді, коли у вас нема другого пристрою (комп'ютера, смартфона, телевізора) і відповідно нема можливості вивести на його екран зображення QR-коду з метою сканування? Відповідь: збережіть зображення QR-коду на смартфон і відкрийте його програмою розпізнавання QR-кодів, яка має функцію не лише сканування QR-коду камерою, але і сканування збереженого зображення.
 
Але є ще простіший метод: відкриваємо
 
 
 
Тиснемо "Розпочати" і в правому верхньому куті сторінки натискаємо на дивне зображення якихось факів, де вискочить "Viber", його і тиснемо! Ще треба буде натиснути "Відкрити xdg-open" і ми нарешті переходимо на нашого бота. Починаємо спілкування, написавши будь-який текст, хоч би один символ і натиснувши "відправити" (це знов таки антиспамова політика компанії Viber). Все має вийти, УДАЧІ!