Основна проблема всіх дачних будинків та будинків, які не використовуються в постійному режимі полягає саме в опаленні (чи його відсутності) цих будівель. Часто буває так, що дачний будинок не розглядався власниками як будинок для цілорічного використання на етапі проектування і будівництва і так і залишається лише весняно-літньо-осінньою резиденцією. Або інше: будинок був спроектований під якийсь вид опалення і опалювався тоді, коли були доступні ціни на джерела енергії (скажімо за прем'єрства Ю.В. Тимошенко), але  зараз... та що тут казати - ми всі все знаємо і бачимо... І відповідно, раз немає можливості опалювати весь сезон будинок, доводиться зливати воду (теплоносій) з системи опалення; як наслідок - відмова від використання заміського будинку в холодну пору року. Бо хто ж поїде ночувати в холодну хату, навіть на 1-2 вихідні дні. 
 
Та навіть якщо є непогана стаціонарна система опалення, чи встигне холодний будинок з температурою всередині як ззовні, прогрітися з того часу, коли власник приїхав і запустив всі системи до комфортної температури, щоб можна було, скажімо, заночувати?
 
 
Відтак, суть проблеми нам є зрозумілою, залишилось лише отримати відповідь на питання: "Що робити, щоб продовжити собі радість від володіння таким будинком на весь рік"?
 
Багатофункціональний пристрій "Обігрівач - плита - утилізатор - піч - літня кухня "Лагуна" на відмінно впорається з завданням обігріву приміщень, що за своїми характеристиками відповідають її потужностям (будівлі до 180-200 квадратних метрів, залежно від теплоізоляційних характеристик цих будівель). 
 
Принцип дії стаціонарно-переносної плити "Лагуна": масивна металева плита з довжиною 1500мм, що дозволить комфортно розмістити, до 6-ти посудин (пательні, каструлі, великі "виварки" для консервації), нагрівається до температур, що дозволяють швидко смажити чи кип'ятити - внаслідок спалювання палива в камері згоряння та передачі вивільненої теплової енергії на корпус обігрівача "Лагуна" і безпосередньо на варильну плиту. 
 
 
 
Конструкція утилізатора "Лагуна" має великі лінійні розміри, що дозволяє забирати на варильну плиту та весь корпус аґрегату більшу частину всієї теплової енергії, що вивільняється внаслідок екологічного спалювання дров чи накопичених побутових відходів (в тому числі переважної більшості пластмас), за рахунок чого досягається велика ефективність (ККД) та економічна привабливість такого способу обігріву. Вся теплова енергія (за винятком тої частини, що "вилетить в трубу") - а це 90%, залишається в приміщенні і з кожною годиною роботи невпинно, інтенсивно та одразу, без "посередників" - бо весь обігрівач "Лагуна" сам вже і є гарячою надпотужною тепловою батареєю, додає в ваш будинок по кілька градусів тепла. Таким чином, вже через 5 хвилин від розпалу, ви починаєте відчувати як швидко і невпинно змінюється температура приміщення, в якому встановлена піч "Лагуна". Зазвичай це кухня...
 
 
Чому саме кухня? Тут слід зупинитись детальніше... Обігрівач - плита - утилізатор - піч - літня кухня "Лагуна" - це не лише ефективний обігрівальний пристрій, але й чудова кухонна плита величезних розмірів! Подивіться на розміри варильної поверхні і ви одразу зрозумієте, що такого ви ще не бачили! Що хочеться зробити одразу після приїзду на дачу? - Правильно: щось насмажити, щось наварити, сісти за стіл і смачно перекусити... І питання чи то буде їжа чи закуска не має значення: вона точно буде і буде швидко! Вихід варильної плити на температурний режим, що дозволяє готувати будь-які страви відбувається вже після 7-10 хвилин від розпалу плити. І після цього незначного та непомітного проміжку часу варильна плита в вашому розпорядженні необмежено на весь час, поки ви підкидаєте паливо! Розмір варильної плити дозволить готувати безліч страв ОДНОЧАСНО навіть на велику компанію.
 
 
Якщо ж у вас вже є чудова ефективна система опалення, плита "Лагуна" зменшить паливно-енергетичні витрати на неї на свої чесні 18 кВт та автоматично значно зменшить час прогріву будинку до комфортних температур після пауз у відвідуваннях.
 
Монтаж системи "обігрівач - плита - утилізатор - піч - літня кухня "Лагуна" - це фактично встановлення димової труби: два-три отвори в плиті перекриття/стіні діаметром близько 150мм (в залежності від етажності будівлі) або врізка у вже існуючу, відтак не потрібно жодних додаткових витрат на батареї, труби чи перебудову стін. Отже, це ще й економічно-найдоступніший спосіб обігріву!
 
 
Детальніше про піч "Лагуна", опис та технічні характеристики - на головній сторінці цього сайту.
 
Але ж плита... М-м-м... Такої плити нема ні в кого... Крім щасливих власників плити "Лагуна" ;-)
І не забувайте про те, що влітку вона ж буде служити вам неперевершеною літньою кухнею! Її лише слід буде винести на двір під навіс та приладнати димову трубу діаметром 120мм і висотою 4 метри. Важка (192кг),  тому для переносу потрібна активна участь чотирьох чоловіків.
 
У разі потреби, пропонуємо додаткову послугу з встановлення і підключення плити "Лагуна" в вашому будинку або в якості літньої кухні з усіма витратними матеріалами та гарантією на виконані роботи. За додатковою інформацією звертайтесь до адміністрації, розділ "Контакти".
 
Для швидкого і найзручнішого ознайомлення з пристроєм, скористайтесь ботами "Лагуна":
 
 
 
або 
 
 
або Чат-бот в Viber (проскануйте цей код смартфоном, сканером QR):